Gastenboek

Nog geen berichten geplaatst.
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
Vorige Artikel 1 van 1 Volgende

Cantatas - Wilhelm Friedeman Bach | CD

€ 11,95 (inclusief 21% btw)
Aantal

Cantatas - Wilhelm Friedeman Bach | CD

De zonen van Johann Sebastian Bach - Carl Philipp Emanuel (C.P.E.), Johann Christian (J.C.) en Wilhelm Friedemann (W.F.) waren alle drie componist. Deze laatste blijft de minst begrepen en het minst bekend, maar was misschien wel de meest begaafde van de drie.

Hij studeerde bij zijn vader, en er wordt gezegd dat de `Goldberg Variaties` waren gecomponeerd om aan te tonen dat zijn oudste zoon een virtuoos was op het toetsenbord. W.F. was echter een rusteloze ziel, die uiteindelijk helemaal de muziek heeft verlaten.

In 1750 was het Wilhelm Friedemann die zijn vaders erfgoed beheerde na zijn dood. Helaas heeft hij veel van zijn vaders manuscripten verkocht om schulden te vereffenen.
Zijn leven was één van wanorde, en hoewel hij erin is geslaagd om een aantal goede posities te krijgen, viel hij in armoede, met een slechte gezondheid als gevolg.

Een leuk wetenswaardigheidje is, dat het mogelijk is dat zijn laatste leerling Sarah Itzig Levy was, de oudtante van Felix Mendelssohn.

De cantates op dit album bevatten enkele van de Wilhelm`s meest vooruitstrevende en vocaal veeleisende muziekstukken. Stevig gebaseerd op de voorbeelden van cantates van zijn vader, zijn ze een vreemde en unieke mix van de ouderwetse en de nieuwe `Sturm und Drang`.

Op sommige plaatsen is ook de klankwereld van de jonge Haydn te horen, op andere de stem van zijn vader. De muziek van W.F. is van de hoogste kwaliteit en net als die van zijn broers, loopt de stijl van de barok tot de galante klassieke stijl.

Uitvoerenden:

Barbara Schlick (Sopraan)
Claudia Schubert (Alt)
Wilfried Jochens (Tenor)
Stephan Schreckenberger (Bas)

Rheinische Kantorei, Das Kleine Konzert
Hermann Max

CD 1:

1. - 9. Lasset uns ablegen die Werke der Finsternis (for the first sunday of Advent) 29`49

10. - 15. Es ist eine Stimme eines Predigers in der Wüste (for St. John`s Day) 23`52

Total Time: 53`56

CD 2:

1. - 8. Dies ist der tag (for Pentecost) 32`35

9. - 15. Erzittert und fallet (for Easter Sunday) 26`41

Total Time: 59`40Extra informatie

Label Brilliant Classics
Componist W.F. Bach
EAN-Code 5028421942568
Uitgave Jewelcase
Aantal Discs 2
Release Datum 3 okt 2011
Uitvoerenden Barbara Schlick (Sopraan), Claudia Schubert (Alt), Wilfried Jochens (Tenor), Stephan Schreckenberger (Bas) | Rheinische Kantorei, Das Kleine Konzert (Hermann Max)