Gastenboek

Nog geen berichten geplaatst.
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
Vorige Artikel 1 van 1 Volgende

Christmas Cantatas - Zachow | CD

€ 18,95 (inclusief 21% btw)
Aantal

Christmas Cantatas - Zachow | CD

Vier prachtige kerstcantates van Zachow. Uitgevoerd door het Accademia Amsterdam o.l.v. Ludger Remy en het Capella Frisiae o.l.v. Constanze Backes.

Zachow was een belangrijk componist van klaviermuziek en kerkcantates, maar vandaag de dag wordt hij bijna uitsluitend genoemd als leraar van Georg Friedrich Händel. Een aanzienlijk deel van de Zachow catalogus is verloren gegaan en de resterende werken zijn niet altijd gemakkelijk. Het wordt daarom ook niet vaak uitgevoerd. Men kan zijn werk goed gebruiken om de ontwikkeling van de Duitse kerkcantates te volgen van Heinrich Schütz tot aan J.S. Bach.

De de Zachow project wil opnemen van alle de Zachow cantates momenteel alleen beschikbaar in gearchiveerde manuscript vorm. alle Zachow van overgeleverde cantates oplopen tot ten minste zes cd`s. Onno Verschoor (accademia amsterdam): "een unkown componist, dat is een avontuur! Wij geloven het, omwille van de universele kwaliteit van Zachow van muziek."

Super Audio CD (SACD), ook af te spelen in een `gewone` cd-speler, met bijgevoegd booklet met documentatie. Voor enkele geluidsfragmenten kunt u naar de website www.quintone.nl u vindt daar ook fragmenten van andere Quintone uitgaven.

Uitvoerenden:

Accademia Amsterdam
Ludger Remy

Capella Frisiae
Constanze Backes

CD:

Meine Seel: erhebt den Herren

Herr, wenn ich nur dich habe

Preiset mit mir den herren

Lobe den Herrn, meine SeeleExtra informatie

Label Quintone
Componist Zachow
EAN-Code 9789078740179
Uitgave Digipack
Aantal Discs 1
Uitvoerenden Accademia Amsterdam (Ludger Remy), Capella Frisiae (Constanze Backes)