Gastenboek

Nog geen berichten geplaatst.
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Van Blad Zingen

€ 16,00 (inclusief 9% btw)
Aantal

Van Blad Zingen - Tijs Krammer
Harmonia
 

Je zingt al een tijdje en je kunt je aardig redden als er nieuwe noten gezongen moeten worden. Natuurlijk weet je het verschil tussen een drie- en een vierkwartsmaat en ook wat het betekent als je twee mollen ziet staan. Toch blijft het lastig om bijvoorbeeld grote intervallen te treffen. Je snapt wel welke noten er staan, maar dat betekent nog niet dat het je lukt om ze in één keer goed te zingen.

Zo vergaat het vele zangers, en daarom ontwikkelde Tijs Krammer deze eenvoudige methode die je leert hoe je het van blad zingen kunt oefenen.

De truc is om niet van noot naar noot te springen, maar gevoel te ontwikkelen voor de toonsoort waarin gezongen wordt. Geen stress, daar komt geen ingewikkelde muziektheorie bij aan te pas. Oefeningen – zoals de bekende melodie-oefening, dedrieklank-oefening en de hilarische kriskras-oefening – leren je spelenderwijs elke toon van de toonladder te treffen, ongeacht welke noot daaraan vooraf gaat. Het lijkt op solmiseren, maar dan in een nieuwerwets jasje, waarbij het do-re-mi vervangen is door 1-2-3 (voor de kenners: deze zijn gekoppeld aan trappen en intervallen). Van blad zingen was nog nooit zo gemakkelijk.