Gastenboek

Nog geen berichten geplaatst.
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Een en al Oor - Tijs Krammer

€ 16,00 (inclusief 9% btw)
Aantal

Een en al Oor - Tijs Krammer

“Als je samen kunt zakken, kun je dan ook samen stijgen?” vroeg Anders Edenroth de zangers van het Real Group Festival tijdens zijn workshop All Ears. Een eigenaardig verzoek vonden de meesten, maar het prikkelt wel om uit te zoeken hoe je naar elkaar luistert terwijl je zingt. Elkaar horen of naar elkaar luisteren, dat blijkt een wereld van verschil. De kunst van samen zingen is om er meer van te maken dan alleen het samenvoegen van losse partijen.

Echt luisteren is een bijzondere state of mind. Het vergt betrokkenheid en oprechte aandacht. Kun je eigenlijk wel luisteren zonder je mond te houden? Met ogenschijnlijk simpele oefeningen verleidt Tijs Krammer zangers tot actief luisteren; hij opent je oren en ontsluit een nieuwe wereld. Geschikt voor groepen met en zonder dirigent en eenvoudig in te passen bij het inzingen.

Horen… dat doe je met je oren,
Luisteren… dat doe je met je hart

Quote

“Nog niet eerder verscheen er een boek voor koren dat zich toelegt op het luisteren. Een uniek boek dus! Tijs Krammer geeft in dit boek plezierige oefeningen om het luisteren bewust te maken en te ontwikkelen. Ze zijn volstrekt niet moeilijk, maar verlangen wel 100% concentratie.”

Jetse Bremer – dirigent van Fem@il, componist en veelgevraagd arrangeur

 

Opzet van het boek

In dit boek staan oefeningen voor je koor of je vocale groep. Je kunt de oefeningen het beste een plek geven bij het inzingen. Je kunt bijvoorbeeld elke keer aan het eind van het inzingen vijf minuten aandacht besteden aan Een en al oor. De eerste keer dat de zangers een oefening doen, kan het wat onwennig voelen. Laat de oefening daarom een paar keer terugkomen in achtereenvolgende repetities.

Het eerste hoofdstuk 1 (Een en al oor) gaat over waarom luisteren in een koor of vocale groep zo belangrijk is, wat de rol is van een dirigent in een koor, en hoe een vocale groep kan functioneren zonder dirigent.

Hoofdstuk 2 (Basisoefeningen) geeft een paar eenvoudige oefeningen, die als introductie gebruikt kunnen worden voor ‘Een en al oor’. In hoofdstuk 3 (Tempo afstremmen), hoofdstuk 4 (Volume afstemmen) en hoofdstuk 5 (Klankkleur afstemmen) staan specifieke oefeningen om te werken aan tempo, volume en klankkleur.